Physiopilates-ryhmä + 55 v. KuntoStepissä keskiviikkoisin klo 12.

Ohjaajana fysioterapeutti Maisa Sirviö-Kokkonen.
Tiedustelut KuntoStep (0102021282) tai
Maisa Sirviö-Kokkonen 0400744633

Mitä Pilates on?

Pilates on alun perin Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Se perustuu kehon keskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä lihaksia. Pilatesmenetelmä sopii jokaiselle, aloittelevasta liikkujasta urheilijaan. Sen avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Pilatesliikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, kehon keskustankäyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen.

Mitä PhysioPilates on?

PhysioPilates on liikuntaa, jossa Pilatesharjoitteluun on yhdistetty fysioterapeuttinen osaaminen. Ohjaajana toimii PhysioPilates -koulutuksen saanut fysioterapeutti. PhysioPilates -ohjaaja osaa antaa yksilöllistä ohjausta huomioiden asiakkaan tuki- ja liikuntaelinvaivat. PhysioPilates on pienryhmäharjoittelua, jolloin ryhmässä saa myös yksilöllistä ohjausta asiakkaan erityistarpeet huomioiden. PhysioPilates -harjoittelu voi toimia fysioterapian tukena, se voi olla ennaltaehkäisevää tai kuntoa kohottavaa harjoittelua. PhysioPilates alkeistuntien ohjaajilla on takanaan fysioterapiatutkinto, sekä vähintään 100h PhysioPilates -koulutusta. PhysioPilates -tuote on kehitetty vuonna 2008 vastaamaan terveysliikunnan nykytarpeeseen ja se pohjautuu uusimpaan tutkimustietoon tuki- ja liikuntaelinharjoittelusta.